Semnele zodiacale

 Astrologia e o stiinta straveche, destul de exacta matematic care se pare ca ar fi luat nastere acum circa 6000 de ani la egipteni prin cunoasterea mersului stelelor de mai marii preoti ai cultelor pagane. Mai tarziu si grecii au inceput sa studieze "mersul" obiectelor ceresti, imbinand in armonie astrologia cu astronomia. Exista mai multe tipuri de zodiace cum ar fi zodiacul chinezesc sau evreiesc pe langa cel european. La o analiza atenta majoritatea zodiacelor au extrem de multe caracteristici comune ceea ce le ofera veridicitate prin simplul fapt ca au fost concepute in locuri diferite si uneori in timpuri diferite.

Cerul este impartit din punct de vedere astrologic in 12 parti inegale numite constelatii zodiacale pe care sunt sigur ca le cunoasteti. Unele sunt mai mari ca dimensiuni cum sunt constelatia Fecioarei sau Pestilor, altele sunt mici ca Scorpionul si Racul, insa nu   dimensiunea conteaza. S-ar parea ca ar avea o importanta majora asupra noastra si constelatia Ophiucus situata undeva intre Balanta si Sagetator. Cu toate ca nativii zodiei propriu-zise a Vindecatorului sunt nascuti in prima jumatate a lunii decembrie si am putea spune ca zodia ar fi intre Scorpion si Sagetator ne-am insela pentru ca pe cer Scorpionul fiind mai mic e aproape paralel cu Ophiucus ceea ce ii ofera acestei zodii si o influenta plutoniana.


Cele 12 semne se clasifica dupa mai multe criterii:calitate, element si gen. Astfel exista semne cardinale(Berbec, Rac, Balanta, Capricorn-cele care au initiativa, liderii), fixe(Taur, Leu, Scorpion, Varsator-cele care nu isi modifica credintele sub nicio forma) si mutabile(Gemeni, Fecioara, Sagetator, Pesti-se adapteaza usor la orice situatie), dupa tipul elementului sunt de foc(Berbec, Leu, Sagetator caracterizate de impetuozitate, energie, dinamism), pamant(Taur, Fecioara, Capricorn care sunt ambitioase, materialiste, constante), aer(Gemeni, Balanta, Varsator ce au idei revolutionare, imaginatie roditoare si veselie) si apa(Rac, Scorpion, Pesti mai emotivi, visatori, intelegatori, persuasivi), iar dupa gen evident masculine(de foc si de aer) si feminine(de apa si de pamant). O alta impartire ar mai fi dupa timpul de activitate care e diurn sau nocturn, insa aceasta categorisire e in stransa legatura cu genul si e secundara.


Toate acestea se regasesc in zodiacul European, alte zodiace au alte impartiri si alte caracteristici. Dupa parerea mea acest zodiac e cel mai apropiat de adevar si pe care ne putem baza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu