Venus in zodii

Venus în Berbec da ardoare înclinatiilor afective ale lui Venus unindu-le cu focurile lui Marte, guvernatorul Berbecului, si face persoana foarte ardenta în exprimarea afectiunii sale. Aceasta dispozitie face ca persoana sa fie foarte cautata, mai ales de sexul opus, si sa rezulte o casatorie precipitata; dar acest fel de dragoste nu este, nu poate fi durabil. Eventual, focul pasiunii arde iubirea, în asa fel încât casatoriile încheiate sub aceste auspicii sunt o sursa permanenta de nefericiri conjugale. Aceasta pozitie tinde de asemenea sa-l faca pe nativ impulsiv si irational, de fiecare data când se face apel la întelegerea sa; de aceea, ajuta adesea cauzele rele. Incita de asemenea persoana la cheltuieli extravagante.

Venus
în Taur este o splendida pozitie, caci astrul este în domiciliu, deci în esenta si mult mai puternic decât în celelalte semne, cu exceptia Balantei ( al doilea domiciliu) sau Pestilor unde exaltat. Este o pozitie foarte favorabila afacerilor, mai ales profiturilor care deriva din propriile eforturi ale nativului, oricare ar fi drumul ales. Da dispozitii sociabile si binevoitoare, cu capacitatea de a inspira si altora sentimente analoage. Persoanele care o au pe Venus în Taur sunt foarte tenace în opiniile lor, în ceea ce priveste decorul, corectarea formelor de limbaj, iar când si-au format o opinie, se agata de ea cu încapatânare. Sunt generoase, fara a fi totusi excesive.

Venus
în Gemeni aliaza frumusetea lui Venus capacitatii de exprimare a lui Mercur, în asa fel încât, cel care are aceasta configuratie este capabil sa-si aleaga cuvintele cu o usurinta singulara si sa infuzeze un ritm, care este ca o muzica suava urechilor auditoriului. Este o pozitie care da poeti, numai sa nu se opuna, bineînteles, alte indicatii ale temei astrologice. Trebuie ca studentul sa-si aminteasca bine ca o pozitie sau un aspect izolat nu sunt suficiente pentru a determina o caracteristica predominanta, pe care o poate da tema astrologica în ansamblu. Aceasta pozitie înalta mentalul si înclina spre cariere artistice sau literare. Persoana va fi iubita de fratii sai si de surorile sale, de vecinii sai si de tot anturajul sau. Acest aspect înclina spre casatorie si, adesea, persoana se casatoreste de mai multe ori. Favorizeaza calatoriile pentru afaceri sau pentru agrement, mai ales calatoriile de scurta durata.

Venus
în Rac prezinta amestecul caracteristicilor lui Venus, celor ale Lunii si ale naturii psihice a Racului. De aceea aceasta pozitie da persoanei o imagintie foarte fertila si o face apta sa intre în contact cu locuitorii lumilor invizibile sau, cel putin, sa se afilieze la vreo moda de religie mistica. Totusi, aceasta nu este lipsita de pericol, caci Venus este negativa si atrage spre ea fara sa aleaga sau sa distinga, de unde rezulta ca nativul poate deveni prada spiritelor controloare si sa suporte pericolele date de mediumnitate.

Venus
în Leu este toata iubire, caci Leul guverneaza inima, iar cel care are aceasta pozitie va avea inima foarte tandra. Contrar ideilor acceptate de obicei, exista în Leu o trasatura cruda dar, când acolo se afla Venus, nu exista în Zodiac o zodie mai tandra si mai iubitoare. În plus, Leul fiind o zodie fixa, Venus în aceasta pozitie da o stabilitate fara egal afectiunilor si o fidelitate infailibila pentru cei iubiti. Leul, fiind a cincea zodie, Venus în Leu asigura succesul în întreprinderile legate de divertismentul de toate felurile sau raportate la educatie. Stralucirea luii Venus amestecata cu stralucirea solara atrage favoarea celor care sunt deasupra nativului pe scara sociala.

Venus
în Fecioara zodia Casei a VI-a, induce o empatie profunda pentru cei care sufera, iar persoanele care au acest aspect sunt excelenti infirmieri. Aceasta pozitie favorizeaza de asemenea si profesia de chimist sau dietetician. Daca persoana are salariati sau subordonati, relatiile sale cu ei vor fi întotdeauna agreabile si va fi bine servita.

Venus
în Balanta zodia Casei a VII-a, este în mod esential elevata si puternica. Este una din pozitiile care sunt dovada unei casatorii fecunde si prospere sau a unei asociatii banoase. Ea da o înclinatie artistica si muzicala si face persoana populara în viata publica. Ca si cântaret sau ca si orator, acest aspect va asigura subiectului un auditoriu fervent de fiecare data când va aparea în public.

Venus
în Scorpion este cea mai rea pozitie în care aceasta planeta poate fi plasata; caci si aici raza de iubire a lui Venus se topeste în focul martian al pasiunii în zodia care guverneaza organele genitale, în asa fel încât, daca nu exista alte influente salvatoare sau restrictive în tema de nativitate, iubirea se va transforma în dezmat (viciu), în dorinte nestavilite pentru placerile carnii, mai ales daca Luna si Marte sunt si ele în aceasta zodie. Toate acestea tind sa mineze constitutia nativului si, desi efectul poate sa nu fie aparent un timp destul de lung, vitalitatea astfel sapata va produce într-o zi o prostratie generala care nu reprezinta, în rest, nimic în comparatie cu efectul moral produs de practicile pe care aceasta pasiune le inspira. Trebuie sa adaugam, în interesul celor care au aceasta pozitie în tema lor, ca e putin important daca aceste abuzuri sunt comise în sau în afara casatoriei; natura nu se preocupa de a legaliza legile inventate de oameni: din punctul sau de vedere, aceste practici sunt o violare a legii vietii si vor fi pedepsite, ca vor fi sau nu sanctionate de societate.

Aceasta pozitie dezvolta si iubirea pentru lux, pentru orice lucru care trezeste emotiile si gratifica simturile. Dar ceea ce este destul de curios, e ca uneori da nativului un simt de profunda devotiune care serveste astfel de iesire pentru sentimentele exagerate ale nativului. Acest aspect creeaza si griji si gelozie în casatorie iar persoana este predispusa la a fi defaimata.
Venus bine plasata în Scorpion este susceptibila de a procura o mostenire.

Venus
în Sagetator este alta pozitie dintre cele mai puternice, deoarece calitatile lui Venus se unesc cu cele ale lui Jupiter, planeta bunavointei, pentru a alimenta iubirea si bunavointa printre oameni. Aceasta pozitie indica si un caracter vesel si optimist, o inima întelegatoare, buna si generoasa; o iubire pentru Dumnezeu exprimata prin devotiunea religioasa sau o iubire pentru omenire manifestata prin filantropie si caritate. Indica un spirit rafinat, cultivat, pasionat de arta dramatica, de arta în general, si de muzica. Da viata imaginatiei, intuitiei si, la fel ca celelalte semne duble, Gemenii si Pestii, indica mai multe casatorii.

Venus
în Capricorn zodia Casei a X-a, asigura succese sociale; dar Venus se întelege rau cu Saturn, guvernatorul Capricornului. De aceea exista o usoara tendinta spre melancolie la persoanele care au Venus în aceasta pozitie. Nu sunt niciodata sigure nici de favorurile care pot sa le vina de la altcineva, nici din propria lor popularitate caci Saturn are o tendinta de a le rasturna atunci când ajung în vârf. De aceea nu sunt niciodata sigure ca-si vor pastra situatia, desi aceasta influenta îi poate ajuta sa urce scara avansarii, fie în cercurile sociale, fie în afaceri. Aceasta pozitie o face foarte formalista în ceea ce priveste onoarea, iar daca este rasturnata de raza lui Saturn, pune totul la inima. Venus în zodia lui Saturn orbeste adesea nativul asupra faptului ca o mare diferenta de vârsta este nefasta fericirii conjugale: daca este tânar, se va casatori cu o persoana mult mai în vârsta, si invers, daca are o anumita vârsta, se va casatori cu cineva aflat în toata stralucirea tineretii. Atunci va surveni rezultatul inevitabil: necazuri domestice si desfacerea legaturii. Se mai întâmpla frecvent ca o persoana având aceasta pozitie sa faca o casatorie de afacere sau de convenienta. Pe scurt, Venus nu ajunge niciodata la exprimarea legitima a iubirii în casa lui Saturn si este întotdeauna o sursa de suferinte si de nemultumiri pentru partile în cauza.

Venus
în Varsator indica un amestec din calitatile lui Uranus: independenta, nerabdare sub restrictie, dispret fata de conventiile sociale, dorinta de originalitate, sinceritate intransingenta inflexibila, intuitie, adaugate atributelor lui Venus, ceea ce da ca rezultat persoane care refuza sa se supuna regulilor societatii în ceea ce priveste afacerile lor de dragoste si care îsi urmeaza înclinatiile inimii, fara a le pasa de ceea ce pot spune sau gândi ceilalti.

Cred cu tarie în teoria sufletelor-surori, afinitatilor etc. si sunt capabile sa actioneze într-un mod atât de neprevazut, cu o atâta bruschete încât nu pot prevedea nici ele ce vor putea spune sau face la un moment dat. Dar, în acelasi timp, sunt atât de iubitoare, atât de sincere în convingerile lor, încât prietenii nu îi abandoneaza niciodata; si, oricare ar fi succesele la care pot ajunge, vor fi în general datorate eforturilor acestor prieteni care le ajuta sa-si realizeze sperantele, dorintele si aspiratiile lor.


Venus
în Pesti este în propria sa zodie de exaltare, unde îsi amesteca din nou razele sale benefice cu cele ale lui Jupiter. În plus, cum Pestii sunt o zodie de apa, aceasta pozitie semnifica o mare emotivitate îmblânzita, stapânita de elementul durerii inerente a Casei a XII. Aceasta pozitie îl indica deci pe cineva care este capabil de a resimti un sentiment ca acela simtit de Salvatorul Nostru când a spus:”Veniti la mine, voi toti cei ce sunteti slabi si împovarati, va voi oferi odihna.” Venus în Pesti indica deci o natura ce aspira sa-i usureze pe toti cei care sufera de trup si suflet. Adesea nativul, împins de o blânda mila îsi ia o slujba într-o închisoare, un spital sau o institutie caritabila unde gaseste o solutie pentru compasiunea sa. Aceasta pozitie da si o iubire intensa de muzica si, daca alte aspecte sunt favorabile, un mare talent vocal sau instrumental, caci muzica este cea mai minunata refulare oferita emotiilor celor mai profunde pe care o poate resimti sufletul omenesc. Persoanele care au Venus în Pesti sunt mai ales predispuse în a fi înselate în afaceri si sa aiba probleme ca urmare a unei legaturi ilegale.